Μια μικρή ομάδα προστασίας Κινέζων καταναλωτών έκανε μήνυση εναντίον της Samsung και της Oppo για τον μεγάλο αριθμό bloatware εφαρμογών που έχουν τα smartphones τους. Το Συμβούλιο Καταναλωτών της Σανγκάη πιστεύει ότι οι δύο εταιρείες εγκαθιστούν πάρα πολλές πρόσθετες εφαρμογές στις συσκευές τους,  οι οποίες είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν. Η ομάδα λέει ότι το κίνητρο για να ξεκινήσουν αυτήν την αγωγή, ήταν ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών από χρήστες και πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί αδικηθήκαν επειδή η συσκευής τους, έχει λιγότερο αποθηκευτικό χώρο απ΄αυτό που ανέμεναν, καθώς αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες δεδομένων.

oppo-samsung-570

Το Συμβούλιο δήλωσε στην εφημερίδα Shanghai Daily ότι, όταν δοκίμασε ένα τοπικό Galaxy Note 3, βρήκε 44 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ στο Oppo Find 7a είχε 71 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ωστόσο, ότι ο οργανισμός δεν εξηγεί πώς κατέληξε σε αυτά τα στοιχεία ή πώς ορίζει μια ανεπιθύμητη εφαρμογή. Είμαστε επιφυλακτικοί επειδή γνωρίζουμε ότι πολλές από τις πρόσθετες εφαρμογές για την το Find 7a είναι απλά για οδηγίες χρήσης. Επιπλέον, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πιθανώς ευθύνονται για της αύξηση του bloatware στις συσκευές.

Το Συμβούλιο ελπίζει ότι η κίνηση αυτή θα αποτρέψει άλλες εταιρείες από το να βάζουν άχρηστες πρόσθετες εφαρμογές και θα αναγκάσει αυτούς που ήδη το κάνουν, να ενημερώσουν τους καταναλωτές για το bloatware. Σύμφωνα με την Shanghai Daily, οι δύο εταιρείες έχουν πλέον δύο εβδομάδες για να εκδώσουν μια απάντηση.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροGalaxy S6 και S6 Edge: Αναβαθμίζονται σε Android 5.1.1 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροOnePlus 2: Θα έρθει με τιμή κάτω από $450
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ