Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που το Apple Watch βγήκε στην αγορά και οι κάτοχοι του σήμερα θα πάρουν μια αναβάθμιση που περίμεναν εδώ και πολύ καιρό. Μετά τις αλλαγές που έγινα στο smartwatch της εταιρείας με το watchOS 2, η Apple παρουσίασε σήμερα στην WWDC 2016 το νέο watchOS 3.

watchos-3
Το μεγάλο νέο χαρακτηριστικό είναι οι στιγμιαίες εφαρμογές, όπου πλέον τα συμβατά apps θα ανοίγουν αμέσως, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην χρειάζεται να περιμένουν για να φορτώσουν. Η Apple έδειξε τη μεγάλη διαφορά στην WWDC και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Στο watchOS 3, οι εφαρμογές διατηρούνται στη μνήμη και τα δεδομένα τους ανανεώνονται στο υπόβαθρο.

Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται SOS, απλά αν πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί του Apple Watch, αυτό θα καλέσει το 911. Μόλις καλέσετε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, θα βρει την θέση σας και αμέσως θα στείλει μήνυμα στους φίλους που έχετε ορίσει. Στη συνέχεια, αυτό θα δείξει την ιατρική ID σας, το οποίο είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό.

Τέλος, το watchOS 3 περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή δραστηριότητας, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταγωνιστούν με φίλους τους, μοιράζοντας τις επιδόσεις τους στις καθημερινές δραστηριότητες τους.

Φυσικά υπάρχουν και νέα watchfaces αλλά και αλλαγές που θα κάνουν την χρήση πιο εύκολη, όπως η γρήγορη πρόσβαση στα quick toggles και το App Dock από το κουμπί του smartwatch.

Αυτή είναι μια πολύ καλή ενημέρωση από την Apple, κάνοντας την εμπειρία πιο απλή και γρήγορη. Φυσικά, με τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, θα επηρεαστεί πιθανότατα η μπαταρία, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε όταν κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροOnePlus 3: Διαρρέει για τελευταία φορά πριν την ανακοίνωσή του
Επόμενο άρθροProject Scorpio: H νέα κονσόλα της Microsoft με 6 teraflops GPU και 4K gaming!
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ