XBox-Logo-Horizontal-Large

Χθες το βράδυ, ξεκίνησε η έκθεση Ε3 που είναι αφιερωμένη στο gaming. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την έκθεση άνοιξε η Microsoft, και με μια εκπληκτική παρουσίαση για το νέο Xbox One κατέπληξε τα πλήθη, κάνοντάς τους να ξεχάσουν την (τουλάχιστον) μέτρια παρουσίαση της νέας κονσόλας 20 ημέρες πριν. Με την παρουσίαση να διαρκεί 1,5 ώρα, η εταιρία παρουσίασε όλα τα νέα παιχνίδια που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας (2014), καθώς και μερικές πληροφορίες για την συσκευή αυτή καθαυτή.

Τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν είναι τα Halo, Meta Gear Solid V, Ryse: Son of Rome, Quantum Break, Kinect Sports Rivals, Forza Motorsport 5, Project Spark, Killer Instinct, Mincraft, Sunset Overdrive, D4, Crimson Dragon, Battlefield 4, Dead Rising 3, Below και Titanfall. Για αυτά μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τι ακριβώς μάθαμε χθες για το Xbox One.

Το κυριότερο απ’ όλα, τιμή και διαθεσιμότητα. Η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο, αρχικά σε 21 χώρες, και σιγά σιγά θα επεκταθεί… Και το κόστος?? 499€ ή 499$ ή 420£, ανάλογα την χώρα!! Στην Ασία θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2014. Στις 21 χώρες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, και αυτές είναι οι ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Καναδάς, Γερμανία, Ελβετία, Μεξικό, Ισπανία, Ρωσία, Βραζιλία, Ιταλία, Σουηδία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Βέλγιο, Φιλανδία, Αγγλία (UK), Αυστρία και Δανία.

Όσοι προπαραγγείλουν την κονσόλα, θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομάδα αγοραστών που θα λάβουν ένα limited μοντέλο, το Xbox One Day One, που περιλαμβάνει αγορά την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, μαύρη συσκευασία, ένα limited edition Xbox One Day One ασύρματο χειριστήριο και ένα Day One achievement. Επίσης όσοι επιλέξουν αυτό το πακέτο θα μπορούν να κατεβάσουν διάφορα ψηφιακά έξτρα ως bonus για διάφορα παιχνίδια, όπως τα Ryse: Son of Rome, Forza Motorsport 5, Kinect Sport Rivals και Dead Rising 3.

Καταργείται το σύστημα Microsoft Points, που χρησιμοποιούνταν για αγορές από το Xbox Store, σαν ενιαίο νόμισμα, και πλέον ο κάθε χρήστης θα κάνει τις αγορές του στο τοπικό του νόμισμα. Δηλαδή εμείς στη Ελλάδα, θα αγοράζουμε τα DLC του Call of Duty σε €ουρια!!

Όσοι επιλέξουν την συνδρομή Xbox Live Gold θα μπορούν να κατεβάζουν 2 παιχνίδια δωρεάν κάθε μήνα, κάτι που κάνει η Sony εδώ και αρκετό καιρό στους συνδρομητές PS Plus. Με τα πρώτα δυο να είναι τα Assassin’s Creed 2 και Halo 3 (Xbox 360), με την Microsoft να συνεχίσει να δίνει 2 παιχνίδια το μήνα μέχρι την διαθεσιμότητα του XB1 (Xbox One!!).

Από πέρσι που ανακοινώθηκε το Xbox Smartglass δεν έχουμε δει κάποια αξιόλογη χρήση της λειτουργίας, αυτό όμως προβλέπεται να αλλάξει. Η εταιρία μας έδειξε αρκετές δυνατότητες του Smartglass κατά την διάρκεια της παρουσίασης, και πως θα μπορούσε ένας ή περισσότεροι χρήστες να χρησιμοποιούν τα tablet ή τα smartphone τους για να έχουν έξτρα περιεχόμενο και λειτουργίες στα παιχνίδια τους και όχι μόνο. Πχ. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το tablet για να του βρει το Xbox τους κατάλληλους αντιπάλους σε ένα online game, και ενώ ο χρήστης περιμένει, να παίζει ένα άλλο παιχνίδι, και όταν το online παιχνίδι είναι έτοιμο, ο χρήστης θα μπορεί να μπει με μια απλή εντολή στο Kinect.

twitch-xbox-one

Παρόμοια με το PS4, το Xbox One θα μπορεί να μοιράζεται είτε κομμάτια από το gameplay του χρήστη ή ακόμα και να κάνει live broadcast την ώρα που παίζει, και να τον παρακολουθούν οι φίλοι του με δυνατότητα να σχολιάζουν. Αυτό γίνεται με την βοήθεια του Twitch.tv, και ενεργοποιείται με μια απλή εντολή του χρήστη στο Kinect. Όπου εμφανίζεται ένα παράθυρο στην άκρη της οθόνης, όπως ακριβώς εμφανίζεται και το Skype, και δείχνει τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν και τα σχόλιά τους.

Xbox-360Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του ανανεωμένου Xbox 360, που δέχεται αρκετές επιρροές στον σχεδιασμό του από το XB1, και είναι “αρκετά πιο ήσυχο” από τον προκάτοχό του. Η Microsoft θα υποστηρίζει το Xbox 360 τα ερχόμενα χρόνια με “εκατοντάδες” παιχνίδια!!

Mε την ανακοίνωση του Xbox One και του PS4, και γνωρίζοντας όλες τις πληροφορίες για την κάθε κονσόλα, εσείς που θα αδειάσετε το πορτοφόλι σας?? Και να έχετε στο νου σας ότι κάθε κονσόλα απαιτεί (σχεδόν) την αγορά του online πακέτου της (Xbox Live ή PlayStation Plus) κόστους 50€ ετησίως!!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.