Πριν λίγες μέρες είδαμε τους ισχυρισμούς της Samsung εναντίον της Apple, ότι εμπνεύστηκε το σχέδιο του iPhone από την Sony. Σύμφωνα με την αγωγή της Samsung το 2006 η σχεδιαστής την Apple Shin Nishibory πήρε εντολή να σχεδιάσει μια συσκευή εμπνευσμένη από μία συσκευή της Sony, μετά από συνέντευξη στην Apple με έναν σχεδιαστή της Sony. Tα rendered σχέδια της συσκευής κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ με παραλλαγμένο το λογότυπο της Sony σε Jony, πιθανότατα λόγω του Jony Ive που πήρε την συνέντευξη από τον σχεδιαστή της Sony.

 

Ο σχεδιαστής της Apple Richard Howarth κράτησε σημειώσεις από τα rendered σχέδια και σε e-mail του προς τον Jony Ive είπε πως αυτό το σχέδιο με μικρές τροποποιήσεις θα βγάλει μια συσκευή με καλύτερη σχήμα, αρκετά μικρότερο, και πολύ πιο βολικό στο κράτημα κατά τις κλήσεις σε σχέση με ένα άλλο πρωτότυπο της Apple με τον κωδικό P2. Ο σχεδιασμός του P2 θυμίζει πολύ το iPod mini με μεγαλύτερη οθόνη αντικαθιστώντας το κουμπί κύλισης, που είχε τότε το iPod, με μεγαλύτερη οθόνη. Μάλιστα το σχέδιο του P2 θυμίζει πολύ τα τωρινά Lumnia.

To P2 και το προσχέδιο του iPhone εμπνευσμένο από την Sony

H δίκη είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, και λογικά θα δούμε περισσότερες φωτογραφίες και εσωτερικά σχέδια την Apple. Για αυτό stay tuned.

Μέχρι τότε δείτε τα rendered σχέδια του Sony.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.