Τον Ιούνιο είχαν έρθει στην επιφάνεια κάποιες φήμες, ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια συσκευή που είχε να κάνει με το Xbox. Είχε βγει στη δημοσιότητα ένα φύλλο με τα υποτιθέμενα specs της συσκευής αυτής, που πολλοί πίστευαν ότι είναι το controller για το επόμενο Xbox (είχε βγει πριν το Surface, κάτι σαν το Wii U). Νέες πήγες, επιβεβαιώνουν τώρα στο the Verge ότι αυτή η συσκευή πρόκειται να βγει στην αγορά, και θα είναι ένα Xbox tablet 7”. Τα χαρακτηριστικά που διέρρευσαν το καλοκαίρι απ’ ότι φαίνεται είναι αληθινά και το καινούριο tablet θα είναι πολύ δυνατό.

Συμφώνα με το spec sheet, το tablet θα έχει έναν custom ARM επεξεργαστή και high-bandwidth RAM που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να χειρίζονται παιχνίδια. Ενδέχεται να τροποποιηθούν οι προδιαγραφές, και η συσκευή να “φορέσει” κάποιον επεξεργαστή (SoC) της Intel που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Το “Xbox Surface”, όπως το αποκαλούν, μάλλον δεν θα φορεί την πλήρη έκδοση των Windows, αλλά κάποια προσαρμοσμένη έκδοση του πυρήνα (kernel). Πιθανότατα λειτουργιές όπως messaging, fb, και λοιπές “tablet” λειτουργιές θα υποστηρίζονται, αλλά η εστίαση είναι στο gaming.

Η Microsoft έχει αναπτύξει μια μυστική παραγωγική διαδικασία για το hardware του Surface που είναι ξεχωριστή από τους συνεταίρους που παραδοσιακά κατασκευάζουν την κονσόλα της εταιρίας, το Xbox. Πιθανότατα το Xbox Surface και το Surface να κατασκευάζονται στο ίδιο “μυστικό” εργοστάσιο, αλλά οποιαδήποτε μελλοντική κονσόλα “Xbox 720” θα κατασκευαστεί σε μαζικές ποσότητες από εταιρείες όπως η Pegatron ή Foxconn.

Λέγετε ότι τμήμα του Xbox Surface αναπτύσσεται στα γραφεία της Microsoft στην Silicon Valley. Η εταιρία πρόσφατα “κλείδωσε” διάφορα κτήρια που σχετίζονται με το Xbox, περιορίζοντας την πρόσβαση μόνο σε υπαλλήλους του τομέα Interactive Entertainment Business. Το κλείδωμα συνδέεται πιθανότατα με την αύξηση των ελέγχων της Microsoft για το tablet, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε άλλα τμήματα της ομάδας Xbox να κατασκευάσουν παιχνίδια και λογισμικό για τη συσκευή. Εάν το project δεν ακυρωθεί για ένα full Windows tablet 7”, αναμένουμε να δούμε τη συσκευή πριν την ανακοίνωση του νέου Xbox console.

Όταν ρωτήθηκε εκπρόσωπος της εταιρίας για κάποιο σχόλιο, είπε ότι η Microsoft δεν σχολιάζει φήμες ή εικασίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.