«Παραδεχόμαστε ότι η Κίνα έχει συνδέσει το όνομά της με την «πειρατεία» και τα πλαστά αντίγραφα. Αυτό όμως που παραβλέπουν τα δυτικά ΜΜΕ είναι ότι, την ίδια στιγμή η Κίνα είναι η χώρα που πληρώνει τα περισσότερα για εμπορικά σήματα, δικαιώματα και από τους μεγαλύτερους πελάτες software». Με αυτές τις δηλώσεις, ο επικεφαλής του γραφείου πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα, Tian Lipu, υπεραμύνθηκε της πολιτικής προστασίας στην χώρα του.

Οι ξένες κυβερνήσεις από καιρό πιέζουν την Κίνα να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο φαινόμενο της πειρατείας στην χώρα. Τον Απρίλιο του 2012, η Κίνα μαζί με την Ρωσία κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις σε μια όχι και τόσο κολακευτική λίστα, αυτήν στην οποία τοποθετούν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ όσους απέτυχαν να αποτρέψουν την κλοπή περιεχομένου που καλύπτεται από copyright.

Ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό στην Κίνα απάντησε λέγοντας ότι, οι προσπάθειες της κυβέρνησής του δεν έχουν αναγνωριστεί. Επιπλέον, επεσήμανε ένα «γεγονός που παραβλέπετε», δηλαδή ότι η Κίνα «πληρώνει τα περισσότερα για software». Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι επιχειρήσεις μας, σε όλα το software είναι «αληθινό», είπε.

Made in China, τα περισσότερα προϊόντα της Apple

Ακόμα πρόσθεσε, πως εάν οι ξένες επιχειρήσεις ανησυχούσαν τόσο για την πειρατεία στην Κίνα δεν θα καθιστούσαν την χώρα έδρα για την παραγωγή των προϊόντων τους. Από όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται η Apple, τα περισσότερα κατασκευάζονται στην Κίνα. «Όταν τοποθετείται πάνω τους η επωνυμία της Apple και εξαχθούν στις ΗΠΑ, η αξία τους αυτομάτως διπλασιάζεται, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβαίνει μόνο όταν το περιβάλλον για τα δικαιώματα είναι ασφαλές για το επιχειρείν».
Η ένωση International Intellectual Property Alliance, με μέλη από τον χώρο του κινηματογράφου, του λογισμικού, της μουσικής και των εκδόσεων εκτιμά ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχασαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από την διεθνή κλοπή περιεχομένου με copyright. Τα 14 δισεκατομμύρια αποδίδονται στην πειρατεία software, με πρωταθλητές στην πειρατεία την Κίνα (απώλειες 3,5 δισεκατομμύρια) και την Ρωσία (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με την μελέτη της IIPA για την συμβολή της αμερικανικής βιομηχανίας copyright στην οικονομία των ΗΠΑ, το 2010 απέφερε 134 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις της αμερικανικής βιομηχανίας copyright στο εξωτερικό ξεπέρασε τις πωλήσεις άλλων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των αερoσκαφών, αυτοκινήτων, αγροτικών προϊόντων, φαγητού και φαρμάκων, αναφέρεται στην έρευνα Copyright Industries Report 2011.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Προηγούμενο άρθροHTC Desire SV: Ανακοινώθηκε επίσημα και έχει Android 4.1
Επόμενο άρθροThe Up-Goer 5!!
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.