H Apple οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της στην ασφάλεια που έχει ενάντια στους άπειρους και άσχετους μη τεχνολογία χρήστες.  Σε αυτό φυσικά βοηθάει το κλειστό οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει. Για αυτό περιμένουμε την επίσημη απάντηση της εταιρίας στο γεγονός ότι υπάρχει ένα iOS exploit που ενδέχεται να επιτρέπει σε κάποιον χάκερ, να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του χρήστη.

Η επίδειξη της επίθεσης έγινε σε ένα iPhone 4S που έτρεχε iOS 5.1.1, αλλά η ομάδα πίσω από την εύρεση του exploit υποστηρίζει πως λειτούργησε και σε iOS 6 beta και πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να λειτουργεί και στην τελική έκδοση η οποία κυκλοφόρησε εχθές επίσημα. Όπως όλα δείχνουν το exploit δεν εξαρτάται καθόλου από το hardware οπότε κάθε iPad, iPhone και iPod Touch μπορεί να πέσουν θύμα χάκερ.

Το πρόβλημα βρέθηκε στο WebKit και επιτρέπει σε hackers να αναπτύξουν websites, τα οποία όταν ο χρήστης τα ανοίξει με τον Safari προσπερνούν τις προστασίες της Apple και ξεπερνούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του Browser.

Η πλήρης φύση της επίθεσης δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, οπότε δεν είναι γνωστό αν επιτρέπει άμεση εκτέλεση ανυπόγραφου κώδικα. Γνωρίζουμε όμως  πως είναι ικανή να δώσει στον επιτιθέμενο πρόσβαση στις φωτογραφίες, τον τηλεφωνικό κατάλογο και στο ιστορικό πλοήγησης του browser.

Να περιμένετε γρήγορο update από την Apple αμέσως μόλις μάθει για το exploit περισσότερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.