Όταν δουλεύουμε με tablet ο πιο βολικός τρόπος για να τα κρατάμε και να χειριζόμαστε τις εφαρμογές τους είναι σε οριζόντιο προσανατολισμό. Έτσι είναι πιο κοντά στην εμπειρία μας με τις οθόνες στα PC μας. Συνεπώς οι ιστοσελίδες θα εμφανίζονται όπως τις συνηθίσει και να προσθέσουμε το γεγονός ότι τα δημοφιλή παιχνίδια στα tablet έχουν σχεδιαστεί με οριζόντιο προσανατολισμό.

Δεν είναι πάντα βολικό όμως πάντα, και ενώ έχουμε συχνά την ευκαιρία να αλλάξουμε τον προσανατολισμό όποτε μας ‘καπνίσει’, μερικές εφαρμογές έχουν fix κατακόρυφο προσανατολισμό.

Αν μέχρι τώρα όταν κάνατε video chat στο Android tablet σας, το να βρίσκεται σε μόνιμο οριζόντιο  προσανατολισμό ήταν μια πηγή απογοήτευσης για σας, σας έχουμε καλά νέα, καθώς η τελευταία ενημέρωση στην εφαρμογή Skype σας επιτρέπει τελικά να κάνετε βίντεο κλήσεις σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη πώς το ανθρώπινο κεφάλι είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για κατακόρυφο προσανατολισμό, αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι και για καλό. Δυστυχώς, προς το παρόν, η αλλαγή φαίνεται να είναι μόνο για συνομιλίες, με το υπόλοιπο του UI της εφαρμογής να παραμένει σε οριζόντια προβολή.

Εκτός από αυτή τη σημαντική αλλαγή, η ενημερωμένη αυτή έκδοση περιέχει επίσης διορθώσεις σε bugs καθώς και υποστήριξη για γλώσσες όπως τα Πορτογαλικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά και τα κλασσικά Αγγλικά.

 Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.