Η Microsoft ανοίγει τις πόρτες του Socl, του μυστηριώδους project/κοινωνικού δικτύου από την ομάδα ερευνών FUSE. Μέχρι τώρα, το Soclβρισκόταν σε περιορισμένη betaγια ένα μικρό σύνολο χρηστών, αλλά τώρα οποιοσδήποτε με λογαριασμό Facebook ή Microsoft είναι ελεύθερος να εγγραφεί.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε ήταν ότι το siteέχει δεχτεί ένα μεγάλο επανασχεδιασμό από πέρυσι τον Νοέμβριο. Παλαιότερα μοιραζόταν αρκετά στοιχεία του UI με το Facebook, αλλά στη νέα διάταξη, οι εικόνες βρίσκονται στο επίκεντρο, με μια σχεδίαση δύο στηλών συνεχόμενης κύλισης που έχει πολλά κοινά με το Pinterest. Σύμφωνα με την Lili Cheng, γενική διευθυντής των FUSE Labs, η ιδέα της ομάδας είναι να “εκδημοκρατιστεί το σχέδιο και να γίνονται όμορφα posts”

Όταν είστε συνδεδεμένοι στο Socl, κάνοντας κλικ στο κουμπί νέα καταχώρηση σας δίνει ένα πεδίο κειμένου με τίτλο “topic”, που εκτελεί αναζήτηση στο Bing με την επιλεγμένη σας φράση. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια λίστα με σχετικές εικόνες, συνδέσμους και βίντεο που μπορείτε να επικολλήσετε σαν Live Tiles σε μια διάταξη πλέγματος. Επίσης, όταν σχολιάζεται σε άλλα posts, ένας σύνδεσμος με την ένδειξη “Riff on this post” θα σας επιτρέπει να δημιουργείτε ένα νέο post με βάση την ίδια αναζήτηση, μαζί με μια λίστα με σχετικούς συνδέσμους για να διαλέξετε, με την βοήθεια του Bing.

Μέχρι στιγμής, όλα τα “προβλήματα” που είχαμε με το Socl προηγουμένως εξακολουθούν να υπάρχουν — ακόμη δεν υπάρχουν προσωπικά μηνύματα ή ομάδες, όπως περίπου στο Google+ με του κύκλους. Και παρά τον στόχο της Microsoft να συνδυάσει την αναζήτηση με ένα κοινωνικό δίκτυο, το σύστημα του Socl με τα απλά tags, δεν είναι ακόμη ο πιο χρηστικός τρόπος για να βρίσκετε το περιεχόμενο που ζητάτε. Το project είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά εάν θέλετε να δοκιμάσετε τι σκαρώνουν στα FUSE Labs, έχετε το ελεύθερο πλέον να τεστάρετε το Socl .

 

via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.