Αν λάβουμε υπόψιν μας το NetApplication (ένα διάγραμμα της NetMarketShare) τότε τα συστήματα που τρέχουν Linux σε desktop PC’s κατέχουν μόνο το 1% της παγκόσμιας αγοράς, σε σύγκριση πάντα με το 92% των Windows. Βέβαια αν δούμε σφαιρικά την διάδοση του Linux ανεξαρτήτως συσκευής, εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Το Linux έχει διπλάσια χρήση απ’ ότι τα Windows της τάξης του 42% και 20% αντίστοιχα και αυτό φυσικά χάρις στο γνωστό σε όλους μας Android της Google.

Η Goldman Sachs πρόσφατα δημοσίευσε ένα διάγραμμα το οποίο δείχνει την μετατόπιση από το 95% της Microsoft το 2004 όταν τα PC μεσουρανούσαν σε μόλις στο 20%. Τα προγνωστικά δείχνουν ότι η Microsoft θα καταφέρει να το αυξήσει πάλι στο 26% μέχρι το 2016 με το Android να πέφτει στο 36% ενώ και το μερίδιο της Apple με το iOS θα αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες αγγίζοντας το 29%.

Αυτές οι προβλέψεις βέβαια δεν είναι ποτέ ακριβείς και όλα εξαρτώνται κατά πόσο η Microsoft θα καταφέρει να εδραιώσει τα Windows Mobile και Windows RT αντίστοιχα έναντι του Android και iOS. Ίδομεν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.