Η καινούργια συσκευή της Apple, το iPhone 5 που έγινε διαθέσιμο πριν λίγες ημέρες ανά τον κόσμο, διαθέτει κάμερα 8 megapixel και όπως είναι λογικό σκεφτόσασταν πως οι φωτογραφίες σας θα είναι της συγκεκριμένης ανάλυσης. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πως σε μερικές περιπτώσεις, η νέα τους συσκευή, βγάζει φωτογραφίες ανάλυσης 4 megapixel! Αυτό συμβαίνει όταν ο χρήστης τραβάει φωτογραφία σε σκοτεινό περιβάλλον. Η συσκευή το αντιλαμβάνεται, και η μείωση της ανάλυσης είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, αφού οι φωτογραφίες βγαίνουν με πολύ θόρυβο, παρά τους υψηλής ανάλυσης αισθητήρες.

Συγκεκριμένα ο τρόπος αυτός θυμίζει λίγο την τεχνολογία PureView της Nokia, αφού τελικά και το iPhone 5 μπορεί να συνδυάσει τα δεδομένα μέχρι και από τέσσερα γειτονικά pixel σε ένα μόνο pixel, τεχνική που η Apple αναφέρει ως «dynamic low-light mode». Σύμφωνα με την εταιρεία «ο αισθητήρας ISP της συσκευής, αντιλαμβάνεται όταν είστε σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό και αλλάζει την ρύθμιση του αισθητήρα ώστε να συνδυάσει 4 γειτονικά pixel σε 1, δημιουργώντας επιπλέον 2 f-stop φωτεινότητας και ευαισθησίας». Επιπλέον, υπάρχει ένα σύστημα μείωσης θορύβου, συγκρίνοντας τα pixel με τα διπλανά και προσδιορίζει εάν είναι εκτός τόπου.

Η Apple από ότι φαίνεται «παίρνει σοβαρά» την υπόθεση «φωτογραφία» θέλοντας η συσκευή της να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες ακόμα και στο σκοτάδι, όπως σε pub, club κτλ.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.