Google-IO-Google-Maps

Από τότε που το Google Maps επέστρεψε στο iOS με ένα εντελώς νέο UI τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζαμε ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου η νέα εφαρμογή να μεταφερθεί και στο Android. Ο κολοσσός της μηχανής αναζήτησης το είχε δηλώσει και στο I / O της.

Google-Nexus-4-360x270-8b38b7d26afaebe7

Νωρίτερα σήμερα, η έκδοση 7 του Google Maps ανέβηκε στο Play Store φέρνοντας μαζί νέα χαρακτηριστικά, όπως την ‘’Εξερεύνηση’’, βελτιωμένη πλοήγηση και άλλα. Η νέα έκδοση είναι πλέον και επίσημα στο Store, ενώ σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει και το iOS την αναβάθμιση. Πέρα από την ομαλοποίηση των UI σε όλες τις πλατφόρμες, αυτή η ενημερωμένη έκδοση φέρνει σημαντικές νέες λειτουργίες στις συσκευές.

Παρακάτω ένα διασκεδαστικό βίντεο, το οποίο ανέβασε η Google παρουσιάζοντας κάποιες από τις νέες λειτουργίες του Google Maps.

Γίνεται αμέσως κατανοητό, ότι αυτή η νέα έκδοση του Google Maps για το Android είναι πιο απλή, λιγότερο φορτωμένη  και πολύ πιο γρήγορη. Υπάρχει περισσότερη ‘’τάξη’’ και η προβολή των χαρτών γίνεται αισθητά πιο γρήγορα rendered. To Latitude πλέον δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Locations από την εφαρμογή Google+ (αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο).

Το «δελτίο πληροφοριών», με το οποίο είναι ήδη εξοικειωμένοι οι χρήστες του iOs μεταφέρεται και  στη νέα έκδοση του Android, πλήρως με τα αριστερά και δεξιά swipes να εμφανίζουν τα αποτελέσματα  αναζήτησης και πατώντας για να εμφανιστούν περισσότερες λεπτομέρειες. Μόλις εξοικειωθείτε με το νέο UI του Google Maps, η ενημερωμένη έκδοση θα σας παρέχει μια πιο σύγχρονη και ‘’καλογυαλισμένη’’ εμπειρία. Σημειώστε ότι η ενημερωμένη εφαρμογή απαιτεί, η συσκευή να διαθέτει την έκδοση Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) ή υψηλότερη.

Μια από τις νέες λειτουργίες είναι και το ‘’Εξερεύνηση’’, η οποία σας επιτρέπει να ανακαλύψετε τη γύρω περιοχή σας για να φάτε, να πιείτε, να κοιμηθείτε, να διασκεδάσετε και να ψωνίσετε, απλά πατώντας το πλαίσιο αναζήτησης. Η αναβαθμισμένη πλοήγηση εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφοριακή συμφόρηση (μαζί με τα έκτατα περιστατικά) και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές.

To Zagat έχει ενσωματωθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης, το οποίο χρησιμοποιεί μια κλίμακα πέντε αστέρων ως σύστημα αξιολόγησης Εστιατορίων. Φυσικά, τόσο στο Android όσο και στο iOS θα διατίθενται ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές για tablet.

Για όσους αναρωτιούνται που πήγε η επιλογή των offline χαρτών, η Google έχει μία έκπληξη. Απλά πληκτρολογήστε ή πείτε “OK Maps” στο πλαίσιο αναζήτησης για να εμφανιστούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.