Untitled

Έχουμε ακούσει για τις κυρτές τηλεοράσεις που θα βγουν στο μέλλον θα έχουν μια ελαφριά καμπυλότητα σαν ένα νοητό κύκλο όπου στο κέντρο θα είναι ο θεατής.

Επειδή τα μεγέθη οθόνης μεγαλώνουν, και ειδικά αν κατέχουμε βίντεο προβολέα, τότε καταλαβαίνουμε ότι η απόσταση του ματιού στο κέντρο της οθόνης είναι η ελάχιστη, και η απόσταση στις άκρες τις οθόνης είναι η μέγιστη από ένα σταθερό σημείο. Οπότε όσο πιο κοντά καθόμαστε και όσο πιο μεγάλες ίντσες τόσο μεγαλύτερο το φαινόμενο αυτό.

lunette169

Η κυρτή οθόνη έχει την δυνατότητα σε όλο το φάσμα της να έχει την ίδια απόσταση από τον θεατή. Αυτό έχει τα εξής πλεονεκτήματα: Μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (fov) στις ίδιες ίντσες και καλύτερη ευκρίνεια λόγω της ίσης απόστασης. Όπως βλέπουμε και από το σχέδιο:

sc002

Σήμερα υπάρχουν στην αγορά κυρτά πανιά για βιντεοπροβολείς. Κυρτές τηλεοράσεις δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες αν και παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES 2013, αλλά μιλάμε για μικρό αγοραστικό κοινό το οποίο ο μέσος καταναλωτής δεν θα ενδιαφερθεί για κάτι τέτοιο. Εκτός αν το πλασάρουν ως η νέα “μόδα” στις τηλεοράσεις αφού καθιερωθούν οι OLED στην αγορά, αν και προσωπικά το θεωρώ απίθανο.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.