Αυτό που ξεκίνησε ως ένα εσωτερικό αστείο στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon έχει δημιουργήσει εκατοντάδες πρόσωπα, συναισθήματα, και χειρονομίες.

 

Μια απλή τυπογραφία που ξεκίνησε ως μια άνω και κάτω τελεία, μια παύλα και μία παρένθεση έχει πλέον μεγαλώσει και εξελιχθεί σε μια τεράστια σειρά από χαρακτηριστικά, διαθέσεις και χειρονομίες. Ποιος θα το φανταζόταν, ότι ένα ευτυχισμένο πρόσωπο 🙂 θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει σε ροκ κέρατα    \ m /

ή  σε έναν που έχει μπλέξει τα λόγια του   : – &

ή απλά σε μία απλή καρδιά   <3

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1982 στο Carnegie Mellon University, ο καθηγητής Scott Fahlman πρώτος πληκτρολόγησε το emoticon, ευτυχές πρόσωπο, σε ένα online συμβούλιο της επιστήμης των υπολογιστών, σύμφωνα με το Carnegie Mellon.

Έγραψε τα εξής:

‘’  Προτείνω την παρακάτω ακολουθία χαρακτήρων ως δείκτη αστείου:

🙂

Επίσης, είναι πιθανώς μια πιο οικονομική λύση να σηματοδοτήσουμε τα πράγματα που δεν είναι αστεία δεδομένων των σημερινών τάσεων. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε

🙁    ‘’

 

Η ιδέα έπιασε και εξαπλώθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια και τελικά σε όλο το υπόλοιπο διαδίκτυο. Όχι μόνο εξαπλώθηκε, αλλά έχει παραλλαχθεί και σε εκατοντάδες διαφορετικά συναισθήματα, όπως γκρινιάρης, μεθυσμένος, και αμήχανος. Υπάρχουν ακόμη και διάσημα emoticons, όπως ο Elvis, ο John Lennon, και ο Homer Simpson.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι σήμερα τα emoticon είναι πραγματικά πανταχού παρών. Ο Fahlman ποτέ δεν φανταζόταν, ότι αυτό που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια θα μπορούσε να γιγαντωθεί και  να γίνει απίστευτα δημοφιλές.

‘’  Ήταν δέκα λεπτά της ζωής μου ‘’, είπε στην Telegraph , ” Περίμενα το σημείωμά μου, να διασκεδάσει μερικούς από τους φίλους μου, και μετά θα τελείωνε. “

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.