168$ κοστίζουν τα εξαρτήματα απ’ τα οποία είναι κατασκευασμένο το iPhone 5

Όπως είναι γνωστό πλέον η τιμή του  νέου  iPhone 5 θα είναι ίδια με εκείνη του 4s δηλαδή θα ξεκινάει από 669€(θα είναι; Μένει να το δούμε)

To ερώτημα είναι όμως πόσο πραγματικά κοστίζει στην Apple η κατασκευή του νέου της smartphone;

Μπορεί επίσημα η εταιρία να μην έχει αναφέρει  κάτι σχετικό όμως σύμφωνα με τους υποογισμούς των υλικών κατασκευής του iPhone 5 η τιμή του  υπολογίζεται κοντά στα 168 δολάρια.

Το πιο ακριβό εξάρτημα που διαθέτει το iPhone 5 είναι ο επεξεργαστής Α6 του οποίου η τιμή είναι  κοντά στα 28 δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Μπορεί η τιμή να φαίνεται πολύ μικρή όμως το iPhone 5 κοστίζει στην Apple πολύ περισσότερο από οτι κόστιζε το 4s (132.5$)  ή το iPhone 4 (112$).

Τέλος οι τιμές αυτές αναφέρονται μόνο στο κόστος των εξαρτημάτων και όχι στη συναρμολόγηση του, τα έξοδα σχεδιασμού του, το marketing, κλπ…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.