20 ώρες πήρε στο σώμα ενόρκων για να βγάλουν το πόρισμα υπέρ της Apple στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σαν Χοσέ. Η Apple κατηγόρησε τη Samsung για καταπάτηση πατέντων από μια σειρά προϊόντων της δεύτερης, υποστηρίζοντας ότι τις χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της. Το ποσό που καλείται να πληρώσει τώρα η Samsung είναι λίγο παραπάνω από 1 δις δολάρια σε ζημιές. Ποσό που ανέρχεται σχεδόν το 1/3 από αυτά που ζητούσε η Apple (2.75 δις δολαρια).

Η Samsung ζητούσε 421 εκ δολάρια από την Apple, ποσό που το δικαστήριο τελικά δεν ενέκρινε, θεωρώντας πως δεν έσφαλε πουθενά.

Πολύ πιθανό θεωρείται, η Apple να προσπαθήσει να απαγορεύσει την κυκλοφορία των προϊόντων της Samsung στις ΗΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά η Samsung θα κάνει έφεση, αναφέροντας πως η ετυμηγορία δεν είναι νίκη της Apple, είναι όμως ένα χτύπημα στον υγιή ανταγωνισμό και μια απώλεια για τον Αμερικανό καταναλωτή, αφού οι επιλογές του σε προϊόντα θα περιοριστούν. Η Samsung επίσης ανέφερε:

Eίναι ατυχές το γεγονός πως το σύστημα πατεντών μπορεί να χειραγωγηθεί, δίνοντας σε μια εταιρεία το μονοπώλιο σε ορθογώνια με στρογγυλεμένες γωνίες ή σε τεχνολογία που βελτιώνεται κάθε μέρα από την Samsung ή άλλες εταιρείες”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.