Βαριές κατηγορίες κατά της Samsung εξαπέλυσαν δύο Ινδοί bloggers που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Samsung, “Samsung Mobilers”. Οι κατηγορίες αφορούν την συμπεριφορά της εταιρίας κατά τη διάρκεια της IFA 2012, καθώς υποστηρίζουν πως η κορεάτικη εταιρία τους απείλησε ότι θα τους αφήσει στο Βερολίνο αν δεν συμφωνούσαν με τους όρους της.

Ο Clinton Jeff και ένας άλλος blogger -που ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του- ήταν οι δυο νικητές του διαγωνισμού Samsung Mob!lers που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν δωρεάν στην IFA 2012 έχοντας παράλληλα προνόμια όπως έγκαιρη πρόσβαση σε συσκευές, αποκλειστικά hands-on και άλλα.  Ο δύο Mobilers ξεκαθάρισαν όμως από την αρχή ότι α πήγαιναν σαν ανεξάρτητοι bloggers και όχι σαν εκπρόσωποι της Samsung. Η εταιρία συμφώνησε και ανέλαβε τα εισιτήρια και την διαμονή τους στη γερμανική πρωτεύουσα.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά. Μόλις πάτησαν γερμανικό έδαφος οι bloggers τους ζητήθηκε να φορέσουν την ενδυμασία της Samsung και να βρίσκονται στο booth της εταιρίας, προκειμένου να επιδεικνύουν τα προϊόντα της εταιρίας στους επισκέπτες. Όταν οι  δύο άντρες αρνήθηκαν, καθώς δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο εξ’ αρχής, έλαβαν τηλεφωνική ειδοποίηση από την Samsung πως αν δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες θα γύριζαν σπίτια τους με δικά τους έξοδα και θα έπρεπε να πληρώσουν και τη διαμονή τους. Τα συγκεκριμένα όμως χρήματα δεν μπορούσαν να τα διαθέσουν.

Μετά από  λίγη ώρα, με δεύτερη κλήση από την εταιρία, τους γνωστοποιήθηκε ότι η πτήση τους για τις 6 Σεπτεμβρίου είχε ακυρωθεί , και πως θα ταξίδευαν 1η του μήνα, με την προϋπόθεση να ακολουθήσουν τους κανόνες της Samsung.

Τελικά οι δύο bloggers μην έχοντας άλλη επιλογή, φόρεσαν τα ρούχα της εταιρίας, αλλά επέλεξαν να μην κάνουν επίδειξη των προϊόντων της Samsung όπως όλοι οι άλλοι Mob!lers.

Τελικά ο Clinton Jeff μέσα από το Twitter του ενημέρωσε ότι η Nokia προσφέρθηκε να του πληρώσει τους πληρώσει το δωμάτιο του ξενοδοχείου και τα εισιτήρια για να γυρίσουν στην Ινδία.

 

Η εταιρία έδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και ανέφερε τα εξής:

“Το πρόγραμμα Samsung Mob!lers είναι μια εθελοντική κοινότητα ενεργών χρηστών συσκευών της Samsung, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα marketing events που διοργανώνουμε σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, όλες οι δραστηριότητες γίνονται εθελοντικά. Δεν επιβάλλεται καμία σε κανέναν.

Λυπούμαστε για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ των συντονιστών του προγράμματος Samsung Mob!lers και του εν λόγω blogger, όπως καταλαβαίνουμε ότι δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τη φύση των δραστηριότητων των Samsung Mob!lers στην IFA 2012. Προσπαθούμε ήδη να έρθουμε σε επαφή μαζί του.

Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των bloggers για να δημοσιεύουν τις δικές τους ιστορίες”

 

Όπως γνωρίζουμε και από τους Samsung Mob!lers Greece, πρόκειται για εθελοντικό πρόγραμμα της Samsung, στο οποίο έπειτα από διαγωνισμό, η Samsung επιλέξει κάποια άτομα (Ambassadors) με σκοπό να πάρουν στα χέρια τους κινητά ναυαρχίδες, tablets κ.α, ώστε να γράφουν για αυτά μέσα απο τα Blogs τους, τα Social Media και γενικά όπου έχει πρόσβαση ο καθένας, με τον δικό τους τρόπο και τρόπο έκφρασης. Πέρα από τις συσκευές η Samsung τους επιβραβεύει καλώντας τους να συμμετάσχουν σε παγκόσμια offline events (IFA, Ολυμπιακοί Αγώνες, MWC) σαν επίσημους πρεσβευτές, με τα έξοδα πληρωμένα. Η συμμετοχή σε αυτά τα events, αλλά και η παραμονή τους στο πρόγραμμα  των mob!lers, γίνεται οικιοθελώς και ο κάθε Mob!ler μπορεί να αποχωρήσει απο το πρόγραμμα όποτε εκείνος επιθυμεί.

[update] Η Samsung ζήτησε συγνώμη στην νεαρό blogger πριν δημοσιέυσει την ανακοίνωσή της μέσω e-mail, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

Πηγή

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.