Αν δεν συμφωνείτε με τους νέους όρους χρήσης του Facebook, τώρα θα έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε για την κατάργηση τους.

Σύμφωνα με μία, όχι και τόσο γνωστή, παράγραφο στο Καταστατικό Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων της υπηρεσίας, αν για κάποια αλλαγή στους όρους υπάρξουν περισσότερα από 7.000 σχόλια, τότε η αλλαγή αυτή θα τίθεται σε ψηφοφορία. Μάλιστα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι δεσμευτικό για το Facebook με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών.

Η επικείμενη αλλαγή στην πολιτική διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10.500 σχόλια στα αγγλικά και 37.500 στα γερμανικά. Με άλλα λόγια το όριο των 7.000 σχολίων έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Συνεπώς λογικά η υπηρεσία θα πρέπει να διοργανώσει σχετική ψηφοφορία. Βέβαια για να υπάρξει τελικά αλλαγή στους όρους όπως ήδη αναφέραμε θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών. Πράγμα δύσκολο αν και όχι αδύνατο.

Θα πειστεί άραγε το Facebook μετά από αυτό να προσέχει περισσότερο το πώς διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των μελών του;

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.