Στην IFA 2011 η Samsung είχε κλέψει την παράσταση με το Samsung Galaxy Note, φέτος επιχείρησε να κάνει το ίδιο με το Galaxy Note ΙΙ. Το νέο Note είναι περίπου στο ίδιο βάρος με το προηγούμενο (μόλις 2γρ. περισσότερα) και έρχεται με το επανασχεδιασμένο S-Pen και αρκετές software λειτουργιές που τρέχουν στο Android 4.1 Jelly Bean. Φυσικά δεν λείπει η μεγάλη οθόνη στις 5.5 ίντσες. Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τον τετραπύρηνο Exynos στα 1.6 GHz και τα 2GB μνήμης RAM.

 

H οθόνη του έχει ανάλυση 1280×720 και παραμένει τεχνολογίας Super AMOLED αν και η τεχνολογία pentile ανήκει πλέον στο παρελθόν. Δεν έχει τις τέλεια κατανομή RGB pixel όπως η IPS της LG, αλλά ξεπερνάει το HTC One X. Σίγουρα έχουμε μεγάλη βελτίωση σε αυτό το θέμα.

Στο θέμα των υλικών, παίζει στο ίδιο στυλ με το Samsung Galaxy S III. Το κινητό χρησιμοποιεί μέχρι και την ίδια κάμερα των 8ΜΡ. Στο θέμα των γραφικών έχουμε το Touchwiz UX, όπως ακριβώς και στο S3, αλλά με μια δεύτερη homescreen που εμφανίζεται κάθε φορά που βγάζουμε το S-Pen. Υπάρχουν επίσης πολλές διαφοροποιήσεις λόγω του S-Pen.
Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Galaxy Note είναι η μπαταρία του, με μοναδικό του αντίπαλο το Motorola RAZR Maxx. Η μπαταρία του είναι 3100mAh σε αντίθεση με τα 2500mAh του προκάτοχου του. Λογική επιλογή για ένα smartphone με 5.5 ίντσες οθόνη.

 

Τα νέα καλούδια σχετικά με το Software έχουν να κάνουν με το S-Pen, όπως ήταν αναμενόμενο. Το πρώτο από αυτά είναι το Air View, που μας επιτρέπει να πατάμε το κουμπάκι του S-Pen έως και 10mm πάνω από την οθόνη, και το κινητό αναγνωρίζει την θέση του και μας δείχνει previews του αρχείου που είναι κάτω από το S-Pen (φωτογραφίες, albums, βίντεο κτλ).

Μια άλλη λειτουργία είναι το Screen Recorder, που κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά του. Βιντεοσκοπεί ότι δείχνει η οθόνη. Ότι πρέπει δηλαδή για reviews, και για αποστολή οδηγιών σε φίλους μας και συνεργάτες. Το PopUp Play που πρωτοείδαμε στο Galaxy S III βρίσκεται και στο Note II με μια αναβάθμιση, πλέον το βίντεο μπορει να αλλάξει μέγεθος. Στην οικογένεια των PopUps μπήκε και το PopUp Note που μας επιτρέπει να κρατήσουμε σημειώσεις με το S-Pen την ώρα που πραγματοποιούμε μια κλήση ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο.


Φυσικά το stylus του νέου Note έχει πολλές εφαρμογές σχετικά με σχεδιασμό και εικόνες.

Τέλος έχουν προστεθεί εντολές με το S-Pen. Για παράδειγμα αν γράψουμε @Dimitris, ανοίγει τον επεξεργαστή email με αποδέκτη των Dimitri.

To Galaxy Note βγαίνει σε 2 χρώματα. Το λευκό του Μάρμαρου και το Γκρι του Τιτανίου, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στον Οκτώβρη.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.