Για ακόμα μια φορά ο Steve Wozniak ο συνιδρυτής της Apple και ένα από τα άτομα της τεχνολογίας που θαυμάζουμε τα λέει έξω από τα δόντια.

Αυτή τη φόρα στοχοποιεί το cloud storage που τώρα τελευταία έχει γίνει πολύ της “μόδας”.

Ο Wozniak μένει στο πατροπαράδοτο τρόπο αποθηκεύσεις και έτσι προτιμάει να αποθηκεύει τα δεδομένα του στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Ο Wozniak είναι κατά του cloud storage γιατί πιστεύει ότι παρεμβαίνει στην ιδιωτικότητα του ατόμου, σύμφωνα λοιπόν με τον Wozniak όταν συμφωνήσεις με τους όρους που σου θέτει η εκάστοτε υπηρεσία και “ανεβάσεις” τα δεδομένα σου στο διαδίκτυο πλέον δεν σου ανήκουν.

Μάλιστα ο συνιδρυτής της Apple πιστεύει ότι σε 5 χρόνια από σήμερα αν συνεχίσουν οι χρήστες να προτιμούν το cloud storage από το σκληρό δίσκο στον υπολογιστή τους θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ιδιωτικότητα των δεδομένων του κάθε χρήστη.

Κλείνοντας ο Wozniak είπε ότι βλέπει κάποια θετικά στοιχεία στο cloud storage με τη προϋπόθεση αυτό να χρησιμοποιείτε για backup και όχι για κύριο τρόπο αποθηκεύσεις των δεδομένων του χρήστη.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.