Είναι πολύ συχνό φαινόμενο διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθούν να διασπείρουν κακόβουλες εφαρμογές και άλλο επικίνδυνο λογαριασμό εξαπατώντας τους χρήστεςτου Facebook.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές και οι δημοσιεύσεις εκείνες που αναφέρουν ότι μπορείς να δεις ποιοι επισκέφθηκαν το προφίλ σου.

Π.χ. «65 άνθρωποι έχουν δει το προφίλ μου αυτή την εβδομάδα. 65 άτομα έχουν δει το προφίλ μου σήμερα. Έλεγξε το δικό σου στο…»

Όπως εξηγεί όμως το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει σε καμία εφαρμογή ή ομάδα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να εντοπίζει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας (Χρονολόγιο), ούτε για να βλέπει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ποιος και πόσο συχνά έβλεπε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επιπλέον εξηγεί ότι αν μια εφαρμογή ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει ο χρήστης να την αναφέρει στη σελίδα «Πληροφορίες» της εφαρμογής πατώντας «Αναφορά εφαρμογής» στο κάτω μέρος της σελίδας ή «Αναφορά» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.