Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε κατηγορίες για την ασφάλεια του Android και ότι πολλές ψεύτικες εφαρμογές για Android δρουν σαν malware.

Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αφού η ασφάλεια στο market του Android είναι αρκετά υψηλή και μόνο ένα μικρό ποσοστό των εφαρμογών του έχουν κακόβουλο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του γνωστού AntiVirus F-Secure το ποσοστό των εφαρμογών που αποδεικνύεται ότι είναι malware στο Google Play είναι μόλις 0.5%.

Από την άλλη μεριά βέβαια αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές εκτός Google Play τότε το ενδεχόμενο να παίσετε θύμα κακόβουλου λογισμικού είναι αρκετά υψηλό για αυτό και πρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από πηγές που ξέρετε ότι είναι 100% ασφαλής.

Η Google έχει στα σχέδια της να κάνει το Android ακόμα πιο ασφαλές αφού στο Android 4.2 θα γίνετε καλύτερος έλεγχος των “παράπλευρων” εφαρμογών που τρέχουν στο smartphones σας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.