Ανησυχητικά και συγχρόνως καλά νέα έρχονται για τους κατόχους High end Samsung συσκευών, καθώς μέλος των XDA Developers ανακάλυψε κενό ασφαλείας στον πυρήνα των επεξεργαστών Exynos 4210 και 4412, που επιτρέπει το root στην συσκευή ή την εγκατάσταση malware με ένα κλικ.

Τα μοντέλα που παρουσιάζουν αυτή την «τρύπα» ασφαλείας είναι τα Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy Tab 2, Galaxy Note 10.1 και Galaxy Camera. Έτσι λοιπόν το root στις συσκευές αυτές επιτυγχάνεται ευκολότερα ξεκλειδώνοντας ατελείωτες επιλογές για τις συσκευές σας. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι περνάμε στην συσκευή, καθώς όπως είπαμε παραπάνω, το εν λόγω κενό ασφαλείας μπορούν ενδεχομένως να το εκμεταλλευτούν και malware εφαρμογές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από την Samsung, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί για το «πρόβλημα». Πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις και πιθανότατα και κάποιο update που θα επιλύσει το θέμα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.