Για το πόσο σημαντική είναι η κινέζικη αγορά στις εταιρίες κινητών τηλεφώνων έχουμε μίλησε στο παρελθόν όπως έχουμε μιλήσει και για τη πρωτιά του Android στη Κίνα.

Αυτό όμως που βλέπουμε να αλλάζει είναι η “ποσόστωση” της πρωτιάς του Android αφού πλέον και στη κίνα το μεγάλο αφεντικό είναι η Samsung.

Αν και η τοπική κατασκευαστές όπως η ZTE και η Huawei έχουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της κινέζικης αγοράς παρόλα αυτά η Samsung είναι ο μεγάλος νικητής αφήνοντας “δεύτερη” με διαφορά την Apple.

Από την άλλη η μεγάλη χαμένη είναι η Nokia, η εταιρεία που πριν λίγα χρόνια με τα φτηνά της Symbian κινητά είχε κατακτήσει τη κινέζικη αγορά και ήταν στη κορφή έχει πλέον κατρακυλήσει στην έβδομη θέση με τη πτώση να συνεχίζεται και στο μέλλον.

Όσο για τους υπόλοιπος διεκδικητές της “πίτας” αυτοί είναι η Motorola, η HTC και η κινέζικη Xiaomi.
Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή τότε αναμφισβήτητα το Android θα είναι ο μεγάλος νικητής αφού θα έχει κερδίσει με διαφορά τη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στο κόσμο.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.