Οι πρόσφατες σκληρές δηλώσεις και… χειρονομίες του Linus Torvalds, σχετικά με τη μή επαρκή υποστήριξη του Linux από την Nvidia, ίσως και να μην πτόησαν τη εταιρεία. Η γλώσσα του… χρήματος, όμως, κάνει κάθε εταιρεία να ξανασκεφτεί την πολιτική που ακολουθεί.

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να παραγγείλει 10 εκατομμύρια κάρτες γραφικών, που θα συνεργάζονται με τους Longsoon επεξεργαστές και την έκδοση του Linux που έχουν αναπτύξει. Οι επεξεργαστές είναι αρχιτεκτονικής MIPS και οι drivers της Nvidia δεν την υποστηρίζουν, ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει τον πηγαίο κώδικα, ώστε να τον δουλέψουν οι κινέζοι.

To αποτέλεσμα, ήταν η παραγγελία που το κόστος της υπολογίζεται μεταξύ 200 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, να πάει στην AMD, η οποία παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο open source λειτουργικό.

Πηγη

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.