Η Microsoft εργαζεται πάνω στην επόμενη έκδοση των Windows, με κωδική ονομασία “Blue”. Διάφορες πηγές επιβεβαίωσαν στο TheVerge.com ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς η επόμενη έκδοση του No1 λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές στον κόσμο. Μάλιστα, η εταιρία σκοπεύει να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα που θα διαθέτει κάθε αναβάθμιση, σε ετήσιο. Δλδ, αν ισχύσουν οι φήμες, πλέον θα βλέπουμε τα Windows να αναβαθμίζονται κάθε χρόνο!! Με αυτόν τον τρόπο το λειτουργικό για υπολογιστές πλησιάζει αυτό των smartphones, καθώς και το concept λειτουργίας που χρησιμοποιεί η ανταγωνίστρια Apple για τα MacIntosh. Αυτό συνάδει και με αυτά που παρουσίασε τον Ιούλιο και Οκτώβριο, στα event των Windows Phone και Windows αντιστοιχα. Έτσι βλέπουμε τα δυο OSes να έρχονται ακομα πιο κοντά, αφού πλέον θα μοιράζονται, εκτός του kernel, και το χρονοδιάγραμμα των αναβαθμίσεων.

Συμφωνα με το ZDnet.com σε αναβάθμιση που θα έρθει στα μέσα του επόμενου έτους, θα δούμε μερικές αλλαγές στην εμφάνιση, γενικές αλλαγές σε όλο το λειτουργικό συστημα, καθώς και τον τρόπο διάθεσης και τιμολόγησης. Η Microsoft θελει να κάνει τα Windows “Blue”, το λειτουργικό που θα χρησιμοποιούν όλοι!! Η μεθοδος αυτή είναι ιδιαιτερα απλή, αφού το OS θα τιμολογηθεί αρκετά χαμηλά ή ακομα και δωρεάν για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι χρήστες θα αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους. Με την εμπορική διάθεση των Blue θα αναβαθμιστεί και η SDK για να υποστηρίζει την νεα έκδοση. Να σημειωθεί ότι στο Windows Store, δεν θα δέχονται εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε Windows 8, ώστε να υποστηρίζουν και τις δυο εκδόσεις οι devs. Οι υπάρχουσες εφαρμογές Win8 θα τρέχουν στα Blue, παρα τις αλλαγές στην SDK.

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε, ο χρήστης θα χρειάζεται μια γνήσια έκδοση των Windows για να αναβαθμίσει το λειτουργικό του, ενώ στην περίπτωση του πειρατικού, θα σταματησουν να λειτουργούν οι προεγκατεστημένες εφαρμογές και το Store. Πολύ πιθανό είναι να διατηρηθεί το όνομα Windows 8, παρα την αναβάθμιση.
Ένα μεγάλο κομμάτι για τα Windows Blue είναι ο σκοπός της Microsoft να αναβαθμίζει το OS της σε ετήσιους κύκλους, αφού αυτό θα την κάνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στις Apple και Google.

Η Microsoft δεν έκανε κανένα σχολιο όσον αφορά τα Windows Blue.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.