Δεδομένου ότι ο γίγαντας των τσιπ στέφεται στα κινητά, τα desktop PCs βρίσκονται σε κίνδυνο, σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις.

Αλλαγές στον τρόπο, με τον οποίο θα συνδέει η Intel τους επεξεργαστές της στις πλακέτες, καθορίζουν ευρύτερες αλλαγές στα desktop PCs, όπως τα γνωρίζουμε.

Οι επεξεργαστές ενός σταθερού υπολογιστή συνδέονται με το κύριο κύκλωμα του υπολογιστή (στη μητρική), μέσω ενός socket. Οι επεξεργαστές της Intel που είναι συμβατοί με αυτό το socket στη συνέχεια εισάγονται από τον τελικό χρήστη στην μητρική.

Αυτή η διαδικασία πλέον κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Οι επεξεργαστές στα smartphones, από την άλλη πλευρά, είναι συγκολλημένοι απευθείας στην πλακέτα κυκλώματος.

Ενοποιώντας τον επεξεργαστή υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα στον σχεδιασμό του  χώρου όπου στα κινητά το κάθε χιλιοστό μετράει.

Αυτό, όμως αποτελεί  ‘’καταστροφή’’ για το κοινό των desktop PCs. Η  συγκόλληση των επεξεργαστών στην κεντρική πλακέτα θα σκοτώσει ένα μερίδιο της αγοράς, όπου είναι για παράδειγμα οι φανατικοί PC gamers, οι οποίοι θέλουν να επιλέγουν από μία πληθώρα επεξεργαστών για να ταιριάζουν στις δικές τους ανάγκες.

Μια έκθεση στην ιστοσελίδα Semiaccurate ισχυρίζεται, ότι αυτό θα συμβεί όταν το Broadwell τσιπ που ετοιμάζει η  Intel  (και το οποίο κανονικά έχει σχεδιαστεί για κινητά ) θα βγει γύρω στο 2014. Η έκθεση αναφέρει, ότι η απόφαση της Intel, για το αν οι καινούργιοι επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν καθαρά για τα smartphones δεν έχει παρθεί ακόμα.

Εκτός από τα παραπάνω έρχεται και μια 2η έκθεση από την Ιαπωνία να τα επιβεβαιώσει.

Η έκθεση αναφέρεται στη στροφή που έχει κάνει η Intel από τους υπολογιστές γραφείου στα κινητά και το οποίο αντανακλάται στους ενεργειακά αποδοτικότερους ARM επεξεργαστές, οι οποίοι εφοδιάζουν τα σημερινά smartphones και tablets.

Αν και η Intel αρνήθηκε να σχολιάσει, πηγές μέσα από την εταιρία αναφέρουν ότι όλα ακόμα βρίσκονται υπό σκέψη.

Το μέλλον για τα desktop PCs, όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, φαίνεται ακόμα αβέβαιο, αλλά σίγουρα κάποιο νέο προϊόν θα έρθει να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα που ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε νέο σταθερο; πάντως πράγματι κάτι αλλάζει σε όλο αυτό το concept και αν όντως δε βγει κάποια ενδιάμεση λύση εγώ δε ξαναπαίζω gaming στο pc

  2. Ένα μικρό update στην είδηση. Η Intel δεν σκέφτεται να αφήσει την LGA πλατφόρμα πριν τους Broadwell. Οπότε δεν υπάρχει “άμεσος” κίνδυνος για BGA. Επίσης άλλες φήμες αναφέρουν πώς μόνο τα high-end προϊόντα θα έρχονται σε BGA ενώ τα υπόλοιπα mid & low θα συνεχίσουν κανονικά σε LGA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.