Σήμερα πρόκειται να είναι μια μεγάλη ημέρα για τους οπαδούς του Steam, τη ψηφιακή πλατφόρμα διανομής της Valve, ειδικά εάν είστε το είδος του gamer που είναι εθισμένοι να παίζουν παιχνίδια από την άνεση του καναπέ τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Valve, σύμφωνα με πηγές, θα ξεκινήσει σήμερα τη πρώτη δημόσια beta δοκιμή του ολοκαίνουργιου « Big Picture mode », μία λειτουργία, η οποία έχει δημιουργηθεί για να διευρυνθεί η προσβασιμότητα της υπηρεσίας πέρα από το συμβατικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και την οθόνη εγκατάστασης.

H λειτουργία Big Picture λοιπόν, όπως περιγράφεται από τη Valve, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα απλό, εύκολο περιβάλλον πλοήγησης ειδικά σχεδιασμένο για τη μεγάλη τηλεόραση και φυσικά με πλήρη υποστήριξη gamepad.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές ο παίκτης δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω για να αποκτήσει την υπηρεσία.  Εφόσον βεβαιωθεί ότι το παιχνίδι έχει συμβατότητα με το gamepad, η εταιρία θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Και μην ανησυχείτε, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν εναλλαγή μεταξύ των συσκευών εισόδου, ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Greg Coomer της Valve, η λειτουργία περιγράφεται ως εξής:

“ Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μέρος στη beta, θα κάνετε ένα κλικ σε ένα κουμπί, και θα εμφανιστεί μπροστά σας το καινούργιο περιβάλλον σχεδιασμένο για την τηλεόραση. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  gamepad στα παιχνίδια για PC, ή ένα ποντίκι και το πληκτρολόγιο, αν θέλετε να παίξετε με αυτόν τον τρόπο “

Ενώ η Valve έχει ήδη επικρατήσει στο χώρο των υπολογιστών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας διανομής της ( Steam ), υπάρχουν πολλές φήμες οι οποίες αναφέρουν ότι η λειτουργία Big Picture είναι ένδειξη, ότι η εταιρεία αρχίζει σιγά σιγά να εισέρχεται στον κόσμο των κονσολών.

Παρόμοιες φήμες για ένα “Steam Box “, μιας κονσόλας που ετοιμάζει η Valve βρήκαν το φως της δημοσιότητας του τρέχοντος έτους, αλλά γρήγορα διαψεύστηκαν από τη Valve.

Είναι πιθανό η Valve να ψάχνει να διευρύνει την εμπειρία του Steam σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Από την επικείμενη εισαγωγή μη-gaming εφαρμογών, στο Big Picture Mode και την υποστήριξη του Linux. Η Valve φαίνεται να θέλει να κάνει το Steam υπηρεσία διανομής λογισμικού όπου θα καλύπτει κάθε πιθανό χρήστη.

Οι  πρόσφατες δηλώσεις του συνιδρυτή της Valve  Gabe Newell σχετικά με τα Windows 8,  και ο τρόπος με τον οποίο αισθάνεται ότι η Microsoft θέλει να ελέγχει το ψηφιακό σύστημα των εφαρμογών, είναι ένας παραπάνω λόγος για τη Valve  για την ώθηση και την τελειοποίηση του λογισμικού της πλατφόρμας της πάνω απ ‘όλες τις υπόλοιπες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.