Τον Σεπτέμβριο του 2011, η Belkin ήσυχα μας είχε δείξει το πρωτότυπο του Thunderbolt Express Dock, ένα desktop dock που θα προσέφερε στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα συνδεσιμότητας μέσω ενός μόνο Thunderbolt καλωδίου . Μέχρι και πριν την CES 2012, το προϊόν είχε εξελιχθεί σχεδιαστικά και είχε προγραμματιστεί ημερομηνία διαθεσιμότητας τον Σεπτέμβριο 2012 με τιμή τα 299$.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους όμως, η Belkin αποφάσισε να προσθέσει δυνατότητες USB 3.0 και eSATA, με αύξηση στο κόστος κατά 100 δολάρια , φθάνοντας τελικά στο ποσό 399.99$. Στην πορεία η Belkin έθεσε την ημερομηνία διάθεσης λίγο προς τα πίσω, δηλαδή για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Με την CES 2013 να είναι σε, η Belkin ανακοίνωσε επίσημα επιπλέον αλλαγές στο Thunderbolt Express Dock, αφαιρώντας τη συμβατότητα του eSATA και μειώνοντας τη τιμή στα 299,99 δολάρια. Η Belkin ακόμα επιμένει ότι το λανσάρισμα θα είναι μέσα στο”Q1 2013″ και συγκεκριμένα κάποιοι εκπρόσωποι αναφέρουν πως θα είναι προς τις αρχές του τριμήνου.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

– Άμεση πρόσβαση σε έως και 8 συσκευές με ένα καλώδιο

– Cable-clutter-free σχεδιασμός για πιο καθαρό περιβάλλον εργασίας

– 3 θύρες USB 3.0

– 1 θύρα FireWire 800

– 1 θύρα Gigabit Ethernet

– 1 3.5mm θύρα out

– 1 3.5mm-θύρα in

– 2 θύρες Thunderbolt (1 upstream, 1 downstream για σύνδεση έως και 5 επιπλέον συσκευές Thunderbolt)

Το Thunderbolt Express Dock της Belkin μπορεί να συγκριθεί με το DS1 από την Matroxτο οποίο λανσαρίστηκε τον περασμένο μήνα σε τιμή 249$. Για 50 επιπλέον δολάρια η Belkin προσφέρει τρεις θύρες USB 3.0, σε αντίθεση με την μία θύρα USB 3.0 και τις δύο θύρες USB 2.0 του DS1.

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για κάποιους χρήστες είναι πως το dock της Belkin περιλαμβάνει δύο θύρες Thunderbolt, επιτρέποντας στη συσκευή να υποστηρίξει και άλλα περιφερειακά. Το DS1 της Matrox προσφέρει μόνο μία θύρα Thunderbolt.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.