Στις 6 Ιουνίου 2012, μια διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από το πρόσωπο του Ήλιου θα είναι ορατή από πολλά μέρη του κόσμου. Αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο και συναρπαστικό γεγονός και η επόμενη διέλευση της Αφροδίτης δεν θα είναι ορατή από τη Γη για άλλα 120 χρόνια. Επομένως αυτή θα είναι η τελευταία διέλευση της εποχής μας, καθώς είναι απίθανο κάποιος που ζει σήμερα να είναι ζωντανός τα επόμενα 120 χρόνια.

Η διέλευση μπορεί να μας πει περισσότερα για την Αφροδίτη, τον Ήλιο και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εύρεση εξωηλιακών πλανητών. Μια ομάδα κινηματογραφιστών από την Ολλανδία εργάζονται πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ για αυτό το γεγονός και αναζητούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους και ιστορικούς για να συμμετάσχουν. “Η ταινία θα επισημαίνει τρεις ομάδες ανθρώπων: τους επιστήμονες που θα παρατηρήσουν τη Διάβαση και θα μελετήσουν την Αφροδίτη και εξωπλανήτες, ερασιτέχνες και σπουδαστές που θα ξανακάνουν το πείραμα του προσδιορισμού του μεγέθους του Ηλιακού Συστήματος και επαγγελματίες ή / και ερασιτέχνες ιστορικούς με πρόθεση να παρατηρήσουν την Διάβαση με όργανα του 18ου και 19ου αιώνα”, λένε οι δημιουργοί της ταινίας από την Lightcurve Films

Αναμένουμε για το ιστορικό, για μας, γεγονός!

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.