Χθες μας κάλεσε η Samsung στην παρουσίαση που έκανε για την νέα γκάμα προϊόντων της, που απευθύνονται τόσο σε καταναλωτές, όσο και σε επιχειρήσεις. Η νέα γκάμα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες. Εκτυπωτές, Monitors και Notebooks/Tablets.

Αρχικά μας παρουσίασαν τη νέα σειρά εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων, με διάφορα μοντέλα για οικιακή και επαγγελματική χρηση. Οι τιμές θα ξεκινάνε από 59€ για τα μηχανήματα οικιακής χρήσης, και θα φθάνουν πολύ ψηλά για εκείνα που απευθύνονται σε επαγγελματίες. Η νέα σειρά έρχεται και με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών όπως wifi direct, υποστήριξη VPN (εταιρικά δίκτυα), καθώς και ένα app για Android συσκευές, ώστε να εκτυπώνεις ή να σκανάρεις ελέγχοντας το πολυμηχάνημα μέσω του κινητού σου!!

Το δεύτερο κομμάτι ανήκε στα νέα monitors, με τις σειρές 3, 5, 7 και 9 να δέχονται ένα μικρό και λειτουργικό “lifting” στα σημεία. Φυσικά το αποκορύφωμα ήταν η εκπληκτική οθόνη σειράς 9 των 27 ιντσών. Το γνωστό smarthub των SmartTVs της Samsung, θα ενσωματώνεται και στα monitors, αρχικά θα διατίθεται μόνο στις σειρές 7 και 9, οι οποίες θα έρχονται με νέους διπύρηνος επεξεργαστές.

Στο τέλος ήρθε και το γλυκό!! Στο τελευταίο κομμάτι μας έδειξαν, μεταξύ άλλων, και τα νέα Ativ SmartPC και Ativ SmartPC Pro, τα νέα tablet της εταιρίας, με λειτουργικό Windows 8 και 8 Pro αντίστοιχα. Και οι δυο εκδόσεις τρέχουν στην πλατφόρμα της Intel, με full Windows, με το SmartPC να έχει διπύρηνο επεξεργαστή Atom και 2 GB RAM, ενώ το Pro θα έχει επεξεργαστές Core i3 και i5, με 4 GB RAM. Και οι δυο εκδόσεις θα έχουν επιλογή για 64 GB ή 128 GB SSD, καθώς και υποστήριξη microSD καρτών και USB. Το “μικρό” θα έχει οθόνη 11,6” με ανάλυση 1366x768, ενώ το Pro, το ίδιο μέγεθος με ανάλυση 1680x1050. Και οι δυο ταμπλέτες, όπως επίσης και τα notebooks έχουν πλέον ενσωματωμένο WiDi (wireless display) της Intel (λειτουργία που σας επιτρέπει να “στείλετε” την εικόνα της συσκευής σας σε κάποιο κοντινό μόνιτορ ή τηλεόραση) . Οι τιμές για τα νέα αυτά tablets ξεκινούν από 799€, και κάθε έκδοση θα έχει 2 μοντέλα, ένα wifi και ένα 3G.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, είχαμε μερικά λεπτά hands on με τις συσκευές και κάποια demo των νέων λειτουργιών και οφείλω να πω ότι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για περεταίρω πληροφορίες και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις συσκευές θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τα reviews!!

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.