Σήμερα η apple στο WWDC keynote ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με την παρουσίαση του iOS 6 όπως ήταν αναμενόμενο.

1.      Siri

Η παρουσίαση ξεκίνησε με το νέο αναβαθμισμένο Siri , που έρχεται πλέον και με υποστήριξη νέων γλωσσών. Τα Ιταλία – Ιταλικά, Ισπανία – Ισπανικά, Κινέζικα είναι μέσα σε αυτές τις γλώσσες. Δυστυχώς υποστήριξη ελληνικών δεν είδαμε, οπότε θα αργήσουμε πολύ να μιλήσουμε ελληνικά με το Siri. Η Apple συνεργάζεται με εταιρίες όπως η BMW για ενσωμάτωση λειτουργιών  στα αυτοκίνητα για να γίνεται δυνατή η ενεργοποίηση του Siri χωρίς χέρια κατά την οδήγηση (Eyes free)

2.      Ενσωμάτωση Facebook

To Facebook πλέον ενσωματώνεται στο λειτουργικό. Το login γίνεται από τις ρυθμίσεις (εφόσον έχουμε περάσει τον λογαριασμό μας Facebook στο κινητό). Με αυτή την ενσωμάτωση θα μπορούμε να στείλουμε φωτογραφίες, κατευθείαν από την εφαρμογή Photos , από το Safari και από πολλά ακόμα σημεία του λειτουργικού. Πλέον θα είναι δυνατή η αποστολή Tweet ή Facebook status από το Notification Bar.

3.      Απάντηση με μήνυμα

Αυτόματη αποστολή μηνύματος κατά την απόρριψη μιας κλήσης

4.      Λειτουργία μην ενοχλείτε

Αυτή η λειτουργία αφορά κλήσεις και ειδοποιήσεις, για ένα χρονικό διάστημα που επιλέγει ο χρήστης. Δίνει την επιλογή επίσης αν κάποιος χρήστης πάρει παραπάνω από μία φορά μέσα σε 3 λεπτά  να σας ειδοποιήσει κανονικά καθώς ενδεχομένως να πρόκειται για κάτι επείγον.  Διαθέσιμη θα είναι και η δυνατότητα να ειδοποιείστε κανονικά μόνο από τις αγαπημένες σας επαφές.

5.      Ενοποίηση τηλεφωνικού αριθμού και Apple ID

Πλέον μπορεί κάποιος να σας καλέσει στο τηλεφωνικό σας νούμερο  και να απαντήσετε με το Apple ID στο iPad. Με παρόμοιο τρόπο, το ίδιο σενάριο λειτουργεί και με τα SMS μέσω iMessage στο Mac!

6.      FaceTime over 3G

Επιτέλους θα μπορούν να γίνουν βίντεο κλήσεις και μέσω δικτύου  3G εκτός από WiFi only που ήταν μέχρι σήμερα.

7.      Safari

Πλήρης οθόνη σε πλάγια προβολή, δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών, offline reading list,  iCloud Tabs.

8.      Photo Stream

Δυνατότητα κοινοποίησης της Ροής Φωτογραφιών (Photo Stream) στους φίλους σας με λειτουργία σχολίων.

9.      Mail

Νέα θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου VIP προσώπων. Νέα δυνατότητα επισύναψης φώτο ή βίντεο σε e-mail. Λειτουργία Pull to refresh messages. Ξεχωριστές υπογραφές ανά λογαριασμό email.

10.  PassBook

Μια νέα εφαρμογή, το PassBook που επιτρέπει την αποθήκευση όλων των εισιτηρίων σας  (αεροπορικά, κινηματογράφου κτλ.) που έχουν αγοραστεί διαδικτυακά.

11.  Maps

Νέοι χάρτες από την Αpple με ενσωματωμένη πλοήγηση (μόνο για iPhone 4S και iPad 2ης και 3ης γενιάς), ειδοποιήσεις για κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο (αν και μάλλον εν θα το δούμε στην Ελλάδα) και Siri integration.

Οι χάρτες θα έχουν την λειτουργία FlyOver με 3D maps rendering σε πραγματικό χρόνο (αποκλειστικά για iPhone 4S και New iPad)

12. Lost Mode

Πλέον διαθέσιμο είναι το «Lost Mode» για iOS συσκευές, με το οποίο, αφού καταχωρίσετε έναν αριθμό και ειδοποιηθείτε γι’αυτό, σε περίπτωση που χάσετε το iOS device σας, ο αριθμός αυτός θα ειδοποιηθεί αμέσως μόλις βρεθεί.

13.  Accesibility

Νέες λειτουργίες προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες

 

 

To iOS 6 όπως είδαμε ενσωματώνει λειτουργίες του Android που τόσο καιρό ζητούσαν οι χρήστες των iPhone/iPad.

Δυστυχώς η Apple δεν κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με το iOS 6, πόσο μάλλον όταν πριν λίγους μήνες είδαμε το Android να περνάει μπροστά σε πωλήσεις. Περιμέναμε κάτι ξεχωριστό από την apple, κάτι πιο innovative αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Όπως και να έχει το iOS 6 θα είναι συμβατό με iPhone 3GS/ 4 / 4S, iPod Touch 4th Gen, iPad 2 και New iPad.

Επίσημη κυκλοφορία το φθινόπωρο, ενώ σήμερα θα δοθεί στους developers η πρώτη Beta.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.