Για πρώτη φορά από την απαρχή του iPhone, το ποσοστό των ιδιοκτητών του που λένε ότι σίγουρα ή πιθανώς θα αγοράσει και άλλη συσκευή της Apple, έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Strategy Analytics,  διαπίστωσε ότι το 88% των ιδιοκτήτων iPhone στις Η.Π.Α.  είναι πιθανό να αγοράσουν ένα άλλο smartphone από την Apple, παρουσιάζοντας μείωση από το 93% που ίσχυε το προηγούμενο έτος.

Στη Δυτική Ευρώπη, εν τω μεταξύ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75%, ενώ βρισκόταν στο 88% το 2011.

Ενώ η εταιρεία υποστηρίζει πως προσέλκυει νέους πελάτες καθημερινά, μας αναφέρει πως η αρνητική δημοσιότητα οδήγησε στην προαναφερθείσα μείωση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα iPhones.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Apple συνεχίζει την επιτυχία της στην διατήρηση των υπάρχοντων χρηστών της και ταυτόχρονα στην προσέλκυση νέων», δήλωσε ο Paul Brown, διευθυντής της Strategy Analytics. “Ωστόσο, η αρνητική δημοσιότητα, ταυτόχρονα με την έλλειψη καινοτομίας από την Apple έχει αρχίσει να δείχνει τις επιπτώσεις στον αριθμό των πιστών της καταναλωτών, οι οποίοι τώρα είναι περισσότερο σκεπτικοί στο κατά πόσον θα αγοράσουν ένα νέο iPhone σαν επόμενη συσκευή.

Ο Taryn Tülay, αναλυτής της Strategy Analytics, εξήγησε ότι «είναι η αλλαγή στον αριθμό των ατόμων που δεν είναι σίγουροι για το επόμενο κινητό τους(μη-fanboys), που η Apple θα πρέπει να ανησυχεί.”

Πρόσφατα στοιχεία από την Kantar Worldpanel Comtech δείχνουν ότι ενώ το iOS αυξάνει το μερίδιο αγοράς του στις ΗΠΑ, το μερίδιο αγοράς του Android αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη. Η πλατφόρμα της Google απολαμβάνει μια αύξηση μεριδίου αγοράς  67% στην περιοχή αυτή, η οποία είναι μια σημαντική αύξηση από το 51% που κατείχε πέρυσι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.