Δημοσιευμένη ΕικόναΤο Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) ενέκρινε χθες την αναβαθμισμένη έκδοση του ασύρματου προτύπου WiFi, στην 802.22 aq με βελτιώσεις ταχύτητας, ασφάλειας αλλά και απλοποίησης της επικοινωνίας. Πρόκειται για την τέταρτη αναθεώρηση του προτύπου από την πρώτη ανακοίνωσή του το 1997, ενώ όσοι έχουν αγοράσει συσκευή router τα τελευταία δύο χρόνια θα έχουν δει τις μέχρι τώρα εκδόσεις 802.11 a/b/g/n.

Σύμφωνα με το IEEE η νέα έκδοση του προτύπου επιτρέπει ταχύτητα μετάδοσης έως και 600Mbps ενώ λειτουργεί στο εύρος ζώνης των 3650 – 3700MHz. Επίσης υπάρχουν βελτιώσεις για τη χρήση ασύρματων δικτύων μέσα σε οχήματα, όσον αφορά τη σταθερότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών σε κίνηση. Όπως αναφέρεται το η aq αναθεώρηση του WiFi απλοποιεί ιδιαίτερα τη δημιουργία και διαχείριση εταιρικών, cloud δικτύων και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποφεύγει εικονικά τα ανθρώπινα λάθη στη ρύθμιση των δικτύων.
Η δυνατότητα ελαχιστοποίησης ανθρώπινων λαθών, όπως και πολλές ακόμη τεχνικές βελτιώσεις του WiFi πρόκειται να βοηθήσουν στη εξέλιξη και βελτίωση του Ethernet, δηλαδή του ενσύρματου τρόπου σύνδεσης με δίκτυα. Μέχρι σήμερα δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά οι συσκευές που θα υποστηρίζουν το αναθεωρημένο ασύρματο πρότυπο.

Site: engadget.com

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.