Η Mozilla έχοντας  ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες τα σχέδιά της για κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης του Firefox browser για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8, μέσα από ειδική ανάρτηση στο επίσημο blog της, δημοσίευσε σήμερα μια πρώτη, δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής. Κυκλοφορεί με το όνομα Firefox Metro Preview για Windows 8, αν και η ίδια η Microsoft έχει σταματήσει να αποκαλεί το νέο της γραφικό περιβάλλον με αυτό τον τρόπο.Η έκδοση που κυκλοφόρησε η Mozilla λειτουργεί τόσο στο νέο γραφικό περιβάλλον όσο και στην παραδοσιακό γνώριμο περιβάλλον των Windows 8, με τη μόνη προϋπόθεση να είναι ο χρήστης να έχει εγκαταστήσει την έκδοση RTM του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Όπως αναφέρεται ο Firefox Metro Preview έχει τροποποιηθεί σημαντικά από τις πρώτες εκδόσεις που ανέπτυξε η Mozilla που έχουμε δει σε φωτογραφίες, με τις περισσότερες αλλαγές να επικεντρώνονται στα μενού, στη λειτουργία της αφής και στις χειρονομίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές της ιστοσελίδας του ArsTechnica, ο νέος Firefox έχει αρκετά καλές επιδόσεις αν και δεν πρόκειται για την τελική του έκδοση, με δυνατότητες όπως scrolling με αφή και πληκτρολόγιο. Παρ’ όλα αυτά υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση και σίγουρα δε μπορεί να αντικαταστήσει τον βασικό σας browser καθώς ακόμη περιλαμβάνει αρκετά κενά.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox Metro Preview για Windows 8 από εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.